Oziębiacz służy do szybkiego rozprężnego schłodzenia koncentratu serwatki przed krystalizacją, co powoduje oszczędności w zużyciu wody lodowej i przyspieszenie krystalizacji.
Podgrzewacz skrobakowy wykorzystywany jest m.in. podczas przerobu serwatki. Wymiennik skrobakowy stosowany jest po procesie krystalizacji, w celu podgrzewania serwatki na drodze aparatu rozpyłowego suszarni.
Skraplacz przeponowy jest to urządzenie w którym zachodzi przejście fazowe pary w stan ciekły. Zbudowany jest w kształcie kolumny wewnątrz której znajdują się rury wody chłodzącej.
Posiadamy w swojej ofercie urządzenia do filtracji membranowej. Główna zasada działania procesu opiera się na rozdziale strumienia produktu podawanego (tzw. nadawy)- mleko, serwatka (zarówno kwaśna i słodka), soki na strumień koncentratu (retentatu) oraz permeatu.
Wyparka jest przeznaczona do zagęszczania mleka, produktów pochodzenia mleczarskiego oraz innych produktów o zbliżonej suchej masie. Proces zagęszczania jest realizowany w wyniku intensywnego parowania. W swojej ofercie mamy również modernizację już istniejących w zakładach instalacji wyparnych.
Oziębiacz służy do szybkiego rozprężnego schłodzenia koncentratu serwatki przed krystalizacją, co powoduje oszczędności w zużyciu wody lodowej i przyspieszenie krystalizacji.
Podgrzewacz skrobakowy wykorzystywany jest m.in. podczas przerobu serwatki. Wymiennik skrobakowy stosowany jest po procesie krystalizacji, w celu podgrzewania serwatki na drodze aparatu rozpyłowego suszarni.
Skraplacz przeponowy jest to urządzenie w którym zachodzi przejście fazowe pary w stan ciekły. Zbudowany jest w kształcie kolumny wewnątrz której znajdują się rury wody chłodzącej.
Posiadamy w swojej ofercie urządzenia do filtracji membranowej. Główna zasada działania procesu opiera się na rozdziale strumienia produktu podawanego (tzw. nadawy)- mleko, serwatka (zarówno kwaśna i słodka), soki na strumień koncentratu (retentatu) oraz permeatu.
Wyparka jest przeznaczona do zagęszczania mleka, produktów pochodzenia mleczarskiego oraz innych produktów o zbliżonej suchej masie. Proces zagęszczania jest realizowany w wyniku intensywnego parowania. W swojej ofercie mamy również modernizację już istniejących w zakładach instalacji wyparnych.
Oziębiacz służy do szybkiego rozprężnego schłodzenia koncentratu serwatki przed krystalizacją, co powoduje oszczędności w zużyciu wody lodowej i przyspieszenie krystalizacji.
Podgrzewacz skrobakowy wykorzystywany jest m.in. podczas przerobu serwatki. Wymiennik skrobakowy stosowany jest po procesie krystalizacji, w celu podgrzewania serwatki na drodze aparatu rozpyłowego suszarni.
Skraplacz przeponowy jest to urządzenie w którym zachodzi przejście fazowe pary w stan ciekły. Zbudowany jest w kształcie kolumny wewnątrz której znajdują się rury wody chłodzącej.
Posiadamy w swojej ofercie urządzenia do filtracji membranowej. Główna zasada działania procesu opiera się na rozdziale strumienia produktu podawanego (tzw. nadawy)- mleko, serwatka (zarówno kwaśna i słodka), soki na strumień koncentratu (retentatu) oraz permeatu.
Wyparka jest przeznaczona do zagęszczania mleka, produktów pochodzenia mleczarskiego oraz innych produktów o zbliżonej suchej masie. Proces zagęszczania jest realizowany w wyniku intensywnego parowania. W swojej ofercie mamy również modernizację już istniejących w zakładach instalacji wyparnych.
Milk Hydrosan Sp. z o.o.
ul. Przemysłowa 5
05-250 Radzymin
tel. (+48) 22 670 22 12, 818 41 02
fax. +48 (22) 818 28 13
e-mail: biuro@milkhydrosan.pl
Wydział XIII Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem KRS 0000092164
NIP: 526-10-21-883
REGON: 010821580