Proponujemy budowę kompletnych linii technologicznych do produkcji sera cheddar.
W skład linii wchodzi „cheesemaker”, który przynosi wiele korzyści tj.:
• wysoki stopień powtarzalności cech sensorycznych wyrobu,
• wysoki poziom precyzji dozowania soli,
• dokładne rozmieszczenie soli w masie,
• zamknięty, ciągły proces produkcji,
• wysoki poziom higieny,
• zmniejszenie możliwości zakażeń,
• najnowocześniejsze w świecie urządzenia technologiczne,
• wysoki stopień automatyki procesu,
• zredukowanie pracy ręcznej,
• zmniejszenie strat, powstających przy stosowaniu tradycyjnych urządzeń- stołów ociekowych oraz tradycyjnego sposobu prasowania.
Formowanie bloków sera odbywa się próżniowo w nowoczesnych urządzeniach:
• system pras „blockformer” skraca 5-6 krotnie czas prasowania w stosunku do tradycyjnego sposobu,
• całkowite wyeliminowanie form,
• zmniejszenie powierzchni hali produkcyjnej niezbędnej do realizacji procesu,
• system pras „blockformer” posiada ponad 670 wdrożeń w zakładach na całym świecie.