Radzymin, Polska
+48 818 41 02

Proponujemy szeroką gamę instalacji technologicznych służących cieplnej obróbce produktów spożywczych na różnych etapach produkcji. Wszystkie wykonywane przez nas układy dopasowywane są do warunków przyszłego użytkownika oraz zgodnie z jego wizją rozwoju.

Bazujemy na komponentach i podzespołach wiodących firm o znanych markach i ugruntowanej na rynku pozycji. Systemy sterowania procesami i kontroli ich przebiegu oraz opomiarowanie parametrów krytycznych dla jakości produkcji, czynią nasze instalacje pewnym narzędziem w rękach Państwa technologów. Pozwalają na produkcję zgodną z obowiązującymi normami oraz wymaganiami odbiorców i audytorów.

Zestaw pasteryzujący zbudowany jest z 5 zespołów, tj.: zespołu wody gorącej, zespołu pasteryzacji, zespołu zaworów stałego ciśnienia, zespołu zbiornika napływowego i zespołu zaworów zrzutowych.

Proponowane przez nas rozwiązania mają zastosowanie do pasteryzacji mleka, śmietanki, soków warzywnych i owocowych, napojów, płynnych produktów z jaj (masy jajowej, białka, żółtka, żółtka z dodatkami) oraz innych.

Oferujemy instalacje pasteryzujące dedykowane dla nietypowych zastosowań. Spełniające wymagania dla konkretnych procesów obróbki cieplnej lub rozszerzonych wymagań temperaturowych i wydajnościowych. Pasteryzatory dla obróbki surowców o szerokich zakresach parametrów lub dla różnych surowców.

W naszej ofercie znajdują się również kompletne moduły dobudowywane do istniejących instalacji pasteryzujących, pozwalające na rozszerzenie zakresów stosowanych temperatur obróbki cieplnej mleka lub śmietanki nawet do poziomu 125°C.

Proponujemy wyposażenie zakładów w linie pasteryzująco-wirujące, wzbogacenie składu instalacji o system odgazowaniahomogenizacjistandaryzacji lub inny układ technologiczny wymagany przez stosowaną w dalszych procesach produkcyjnych obróbkę.

Doświadczenie w projektowaniu, sumienność i dokładność wykonania, precyzja kontroli procesu i sterowania jego przebiegiem, gwarantuje uzyskanie produktów najwyższej jakości.