Radzymin, Polska
+48 818 41 02

PASTERYZATORY

Proponujemy szeroką gamę instalacji technologicznych służących cieplnej obróbce produktów spożywczych na różnych etapach produkcji. Wszystkie wykonywane przez nas układy dopasowywane są do warunków przyszłego użytkownika oraz zgodnie z jego wizją rozwoju.

Bazujemy na komponentach i podzespołach wiodących firm o znanych markach i ugruntowanej na rynku pozycji. Systemy sterowania procesami i kontroli ich przebiegu oraz opomiarowanie parametrów krytycznych dla jakości produkcji, czynią nasze instalacje pewnym narzędziem w rękach Państwa technologów. Pozwalają na produkcję zgodną z obowiązującymi normami oraz wymaganiami odbiorców i audytorów.

Zestaw pasteryzujący zbudowany jest z 5 zespołów, tj.: zespołu wody gorącej, zespołu pasteryzacji, zespołu zaworów stałego ciśnienia, zespołu zbiornika napływowego i zespołu zaworów zrzutowych.

Proponowane przez nas rozwiązania mają zastosowanie do pasteryzacji mleka, śmietanki, soków warzywnych i owocowych, napojów, płynnych produktów z jaj (masy jajowej, białka, żółtka, żółtka z dodatkami) oraz innych.

Oferujemy instalacje pasteryzujące dedykowane dla nietypowych zastosowań. Spełniające wymagania dla konkretnych procesów obróbki cieplnej lub rozszerzonych wymagań temperaturowych i wydajnościowych. Pasteryzatory dla obróbki surowców o szerokich zakresach parametrów lub dla różnych surowców.

W naszej ofercie znajdują się również kompletne moduły dobudowywane do istniejących instalacji pasteryzujących, pozwalające na rozszerzenie zakresów stosowanych temperatur obróbki cieplnej mleka lub śmietanki nawet do poziomu 125°C.

Proponujemy wyposażenie zakładów w linie pasteryzująco-wirujące, wzbogacenie składu instalacji o system odgazowaniahomogenizacjistandaryzacji lub inny układ technologiczny wymagany przez stosowaną w dalszych procesach produkcyjnych obróbkę.

Doświadczenie w projektowaniu, sumienność i dokładność wykonania, precyzja kontroli procesu i sterowania jego przebiegiem, gwarantuje uzyskanie produktów najwyższej jakości.