Radzymin, Polska
+48 818 41 02

Soków, napojów, browarów

FILTRACJA SOKU OWOCOWEGO

SYROPIARNIE

Instalacja technologiczna syropiarni przeznaczona jest do przygotowywania mieszanki przeznaczonej do produkcji napojów butelkowych. Dzięki zastosowaniu wysokiej klasy urządzeń pomiarowych i sprawdzonych metod programowania zapewnia dokładne dozowanie poszczególnych elementów.

KOLEKTORY

Proponowane przez naszą firmę zespoły kolektorów pozwalają bezpiecznie usunąć produkt z linii nabiałowych, zmniejszając przez to straty.

MYCIE W SYSTEMIE CIP

Stacja mycia przeznaczona jest do mycia i dezynfekcji chemicznej aparatury procesowej, rurociągów przesyłowych, zbiorników oraz cystern samochodowych.

PASTERYZATORY

Proponujemy szeroką gamę instalacji technologicznych służących cieplnej obróbce produktów spożywczych na różnych etapach produkcji. Wszystkie wykonywane przez nas układy dopasowywane są do warunków przyszłego użytkownika oraz zgodnie z jego wizją rozwoju.

PIGGING SYSTEM

Firma Milk Hydrosan proponuje wysoce skuteczne rozwiązanie problemu strat produktu w sposób przyjazny dla środowiska. MILK HYDROSAN PIGGING SYSTEM pozwala na odzysk produktu z instalacji rurowej oraz znaczną redukcję kosztów mycia.

Proponujemy budowę linii do regeneracji środków myjących. Oferowany przez naszą firmę układ, pozwala na oddzielenie ługu od ścieków pochodzących z mycia CIP za pomocą metalowej membrany.

Posiadamy w swojej ofercie urządzenia do filtracji membranowej. Główna zasada działania procesu opiera się na rozdziale strumienia produktu podawanego (tzw. nadawy)- mleko, serwatka (zarówno kwaśna i słodka), soki na strumień koncentratu (retentatu) oraz permeatu.

Proponujemy budowę instalacji suszarniczych z wykorzystaniem suszarni rozpyłowej.

Wyparka jest przeznaczona do zagęszczania mleka, produktów pochodzenia mleczarskiego oraz innych produktów o zbliżonej suchej masie. Proces zagęszczania jest realizowany w wyniku intensywnego parowania. W swojej ofercie mamy również modernizację już istniejących w zakładach instalacji wyparnych.

Zespół wibrofluidyzatora stanowi drugi stopień suszenia proszku. Stan fluidyzacji proszku powodowany jest przez wibracje sita i nadmuch powietrza pod sito przez układ wentylatorów.